behandeling & kosten

Behandeling, vergoeding en kosten

Hoe ziet een behandeling er uit?

 

Ook een TCM therapeut is onderworpen aan de wetgeving om bij het eerste bezoek administratieve gegevens te vragen en te registreren. Lees hier het privacy statement.

Daarna volgt een intake gesprek en wordt een cliëntendossier gemaakt. Dat bestaat uit een uitgebreid vraaggesprek en kan over de meest uiteenlopende aspecten van uw gezondheid gaan. Het wordt aangevuld met een tong- en polsdiagnose en palpatie, dit is het voelen op bepaalde drukpunten op het lichaam. Hierna krijgt u een behandeling.

Een eventuele vervolgbehandeling start met een kort gesprek en ook worden hierbij weer de pols gevoeld en de tong bekeken. Elke behandeling kan worden aangepast aan uw toestand / gesteldheid van dat moment. Er is dus geen standaardbehandeling voor een bepaalde klacht.

 

Tarieven

 

Een verwijzing van een huisarts is niet nodig.

 

Behandelingen worden geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit het aanvullend pakket, afhankelijk van de zorgverzekeraar, hiervoor wordt geen aanspraak gemaakt op de kosten voor eigen bijdrage. Let wel, dus niet vanuit het basis pakket.

Met particuliere vergoeding zijn beide therapieën natuurlijk ook te volgen en zijn de tarieven hetzelfde als die van de zorgverzekeraars.

 

Intake

Een intake is een uitgebreid vraaggesprek met tong- en polsdiagnose.

 

Vervolgbehandeling

Een vervolgbehandeling start met een kort gesprek waarna de behandeling volgt.

 

Annuleren Afspraak

Mocht u een afspraak moeten annuleren, dan is het wenselijk dat u dit tijdig en het liefst 24 uur van te voren doet. U kunt telefonisch of via email annuleren.

 

Huisregels

Voordat u bij ons een afspraak maakt, wordt u gevraagd om onze huisregels door te lezen. Naar de huisregels.

 

U dient zelf de factuur te declareren bij uw zorgverzekeraar.