shiatsu

Shiatsu

Shi vinger en Atsu druk

Shiatsu is van oorsprong een Japanse massagetechniek die wordt ingezet om het lichaam en de geest in balans te brengen. In het Japans betekent Shi vinger en Atsu druk. De therapeut gebruikt de duimen, handpalmen, vingers én het eigen lichaamsgewicht om druk uit te oefenen op de acupunctuurpunten en op de meridianen. Ook gewrichtsmanipulatie en strekking van lichaamsdelen zijn onderdeel van een Shiatsu-massage. De massage ontspant, versoepelt de spieren en bevordert de beweging van gewrichten. Shiatsu zorgt voor een goede circulatie van de bloed- en lichaamsvloeistoffen en het afvoeren van afvalstoffen.

 

De behandeling is op het dun gekleed lichaam, terwijl u op een futon – een katoenen matras – op de grond of indien wenselijk op een massagetafel ligt.

 

Het lichaam in balans

Shiatsu kan voor mensen met angst voor naalden zoals die bij acupunctuur gebruikt worden een goede alternatieve behandelkeuze zijn.

Shiatsu therapie is zeer effectief en kan zowel gebruikt worden om klachten te voorkomen, als om genezing te bevorderen. Via Shiatsu massage wordt het lichaam in balans gebracht en wordt de energie verdeeld. Daardoor kunnen blokkades (pijn) worden opgeheven en innerlijke organen in evenwicht worden gebracht.

 

Bij Shiatsu zijn verschillende mogelijkheden zoals een basismassage of specifieke meridiaan behandelingen gericht op de klachten.

 

Het is mogelijk dat de behandeling wordt ondersteund met aanvullende technieken.

 

Shiatsu en Acupunctuur kunnen elkaar ondersteunen.